Hüttenkäse

Wat is Hüttenkäse?

 

Hüttenkäse is een jonge, ongerijpte kaas en heeft een lekker frisse smaak en een kenmerkende korrelige structuur. Hüttenkäse is rijk aan proteïne en bevat slechts 3,9% vet. Daarom is Hüttenkäse ideaal als broodbeleg, maar ook als basis voor gezonde en makkelijke recepten. Je kunt er heerlijk mee combineren: op je boterham, in salades, in warme gerechten, bij de borrel of in je toetje. 

Hoe wordt Hüttenkäse gemaakt?

STAP 1

Hüttenkäse wordt gemaakt van gepasteuriseerde magere melk. Hieraan voegen we melkzuurbacteriën toe. Door de melk te verwarmen, komt het fermentatieproces op gang.

STAP 2

Vervolgens voegen we stremsel toe, dat ervoor zorgt dat de eiwitten een rulle massa vormen: de wrongel. De vloeistof die overblijft noemen we de wei.

STAP 3

De wrongel snijden we in kleine blokjes en daarna wordt hij gezeefd om de wei eruit te halen.

STAP 4

Daarna wassen we de wrongel in koud water. Er blijft dan pure wrongel over.

STAP 5

We mixen de wrongel met wat yoghurt en zout voor de smaak. En voilà: onze frisse cottage cheese is klaar!

Bij Hüttenkäse produceren we al meer dan 50 jaar cottage cheese op traditionele wijze. We geloven dat puur en natuurlijk eten de beste manier is om voor jezelf te zorgen. Dat is nog steeds onze drijfveer.

Ons Assortiment

Bekijk de Hüttenkäse website voor meer informatie.

Andere Danone merken

Klik op een logo voor informatie over een ander merk